Înregistrare / Autentificare

Sale!

Spumant Diesel Celebrating 55 – Classico 0.75L

Cuvée de Chardonnay și Pinot Noir ca imn al ospitalității și al afecțiunii.

180.00 lei

Availability: În stoc

Spumant Diesel Celebrating 55 – Classico 0.75L

Sale!

Cuvée de Chardonnay și Pinot Noir ca imn al ospitalității și al afecțiunii.

180.00 lei

Availability: În stoc

Descriere

Diesel Farm by Renzo Rosso

Filozofia: “În viața mea am cultivat întotdeauna. Pasiuni, vise, dorințe. Fără să uit vreodată pământul, pământul meu.“

Teritoriu:

” Suntem în provincia superioară Vicenza, la 300 m deasupra nivelului mării. 100 de hectare deluroase traversate de o anumită intersecție de vânturi, propice pentru o cultură unică și de calitate, cea care suflă din Marea Adriatică și cea care coboară din Prelate. În zbor, 55 km ne separă de mare și 55 de munți, 5 sunt dealurile pe care se extinde Ferma Diesel și 5 este numărul meu magic; mi-a adus întotdeauna noroc. Am smuls acest pământ dintr-un destin care voia să fie acoperit cu beton, iar astăzi, pe lângă faptul că ne oferă fructe bune, pajiștile sale primesc vaci, capre, oi, cai și găini, dar și mistreți, căprioare, veverițe și păsările, inclusiv șoimul, s-au întors pentru a repopula dealurile noastre.”

Cum a apărut:

Doresc să ofer, prin Diesel Farm, un vin de calitate care să conțină secretele unui atelier artizant: de la metoda de cultivare și recoltare până la cea de vinificație. Am vrut sa folosesc, ca și in atelierul meu de modă, aceași atenție pentru detalii și lucrări manuale pricepute.”

——————————–

Frumusețea de a împărtăși momente speciale din viață. Cuvée de Chardonnay și Pinot Noir ca imn al ospitalității și al afecțiunii.

Viticultură

  • Clima: Mediterană rece – Prealpină ventilată – Variații importante de temperatură în august-septembrie
  • Soluri: marnă calcaroasă și feretti pe gresie
  • Mediu: Deluros, altitudine 300mslm
  • Podgorii: Guyot pe o singură față, plantat în 2001, densitate 5000 plante / hectar
  • Soi: 50% Chardonnay, 50% Pinot Nero
  • Conducere: certificat organic
  • Muncă: 700 h / ha an de lucru manual
  • Recoltare: Manual în cutie perforată

Oenologie

  • Pasare: Selectarea strugurilor și presarea moale a întregului strugure cu fracționarea musturilor
  • Fermentare: termocontrolată
  • Îmbătrânire: în lemn pentru iarnă
  • Proiect: a patra semilună a primăverii
  • Degustare: După 24 de luni în stive
  • Dozare: Pas dosé: 0gr / lt; Brut Nature: 3gr / lt; Roz: 9gr / lt
  • Cadrul analitic: 12,5% vol. – 6g / l aciditate fixă
  • Prima recoltă: 2010
  • Producție: 1000 Magnum și 1330 Sticle

Partajare

  • Aspect: auriu strălucitor cu efervescență fină și cremoasă
  • Aroma: Parfum de pere și orz prăjit, păpădie, cretă și grapefruit
  • Gust: Mineral și intens, încordat și uscat
  • Asociere culinară: Extrem de versatil, de la aperitive la recepții pentru toate mesele
  • Service: Sticlă la 6 ° C în pahare cu tijă lungă
X
Scroll to Top