Înregistrare / Autentificare

The famous Lhéraud – Degustare Lhéraud cognac și armagnac Bas-Baron V Fournier

Top Drinks a organizat o degustare de cognac, un eveniment rar întâlnit în România. Am avut plăcerea de a asculta povestea uneia dintre cele mai respectate afaceri de familie din Cognac, în cadrul unei degustări de cognacuri și armagnacuri organizată la Restaurantul Beluga din Cluj Napoca avându-l alături de noi pe Alin Ursu, reprezentantul casei Lhéraud.

    Degustarea a început cu servirea a celor două armagnacuri Bas-Baron V Fournier din anii 1978 respectiv 1989. Baron V Fournier este un armagnac deosebit, provenit doar din struguri din regiunea Bas-Armagnac, este caracterizat de arome pregnante de alună, prune, ciocolată și stejar cu un final lung de mirodenii. Armagnac Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni. Bas-Armagnac este, de obicei, cea mai bună zonă. Locațiile de sus ale Bas-Armagnac sunt numite Grand Bas.

Champagne VSOP Petite Champagne a fost primul cognac care a fost servit în cadrul acestei degustări. Are o culoare de nuanță galben -auriu cu reflexii de chihlimbar. Acesta face parte dintr-o gamă de entry-level, denumită Emotion, 100% cognac de 5 ani, ceea ce îl încadrează în categoria de cognacuri VSOP, fără amestec de mai mulți ani și fără adaos de zahăr sau caramel.

Cel de-al doilea cognac degustat a fost un Cuvee 20 Petite Champagne. Lheraud Cuvee 20 este un coniac superb de 20 de ani din regiunea Petit Chamoagne. Acesta a fost maturat în butoaie de stejar, având o aromă pătrunzătoare și bogată de fructe condimentate, elegante. Îl puteti găsii in magazinele noastre Top Drinks la un pret de 340 de lei, un pret excelent pentru un cognac atât de calitativ și complex.

COGNACUL PREFERAT AL PREȘEDINTELUI VLADIMIR PUTIN

Vedeta serii fiind Lheraud XO Eugenie, un cognac remarcabil prin opulența sa, dar elegant, cu arome de nuci, caise uscate și o notă de vanilie și condimente dulci. Lheraud XO Eugenie, maturat timp de 30 de ani este un cognac bogat, complex, dar bine echilibrat, având scopul de a vă relaxa și de a vă ajuta să petreceți timp bucurându-vă de călătoria care  o conferă această băutură. Cognacul preferat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, este servit ca băutură de protocol la Kremlin.

Până să îl întâlniți la Kremlin, între timp puteți să îl găsiți la Top Drinks !

Am continuat cu Lheraud Vintage 1966 Fins Bois Cognac, un cognac cu adevărat special, după cum sugerează și numele, acesta este un cognac specific vârstei – de la recolta din 1966. Maturat până la 46 °, acest lucru a dus la un gust intens, dar extraordinar de echilibrat – un gust care arată cu adevărat tot ce este mai bun si ce ar trebui să ofere strugurii crescuți în această zonă. Prezentată frumos (și oarecum unic), sticla de culoare închisă și carcasa de prezentare te face curios și mai tentat sa descoperi misterul conținutului din interior. Ar fi un cadou minunat pentru orice iubitor de lucruri fine.

Supriza serii a fost Grand Siecle 1914 – Cognacul femeilor.

                  Un cognac deosebit, distilat de femeile familiei Lheraud. După cum știm în anul 1914, a început primul război mondial, barbații au fost mobilizați și trimiși pe front. Astfel femeile s-au ocupat de producția cognacului în acest an, au cules viile și au distilat băutura. Abia în anii ’80, cognacul a fost tras în sticle. Peste ani, aceasta s-a dovedit a fi mai fină și mai mătăsoasă decît producțiile din anii premergători și din cei care au urmat. Prețul unei sticle ajunge undeva până la 5000 de euro. Culoarea este asemănătoare unui chihlimbar închis, auriu, saturat. Aroma este puternică, plină de tonuri de ulei de susan, semințe proaspete de floarea soarelui, ardei și piper alb. Note de caramel cremos, nucșoară și ghimbir. Gustul este saturat, ușor arzător, uleios, picant, cu o aromă ispitoare, de a te face să guști din nou și din nou…

Domnul Guy Lheraud este un personaj istoric în lumea cognacului. În 50-60 de ani, el a făcut din marca Lheraud una dintre cele mai faimoase mărci de cognac din lume. Nu se vinde decît în marile magazine specializate sau în barurile hotelurilor de lux, de la Burj al-Arab la Mandarin Oriental, de la Hotel Martinez de pe Coasta de Azur la Fouquet’s și Shangri-La Hotel din Paris. Cognacul Lheraud este prezentat într-un mod special.

Acum și în magazinele noastre, Top Drinks !

Sau puteți comanda de pe site -ul nostru online.

Top Drinks

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top