Înregistrare / Autentificare

Ziua Pinot Noir (18 August) – Recomandările specialistului Top Drinks

18 august este ziua oficială pentru a bea unul dintre cele mai îndrăgite vinuri roșii! Pinot Noir este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din lume.

Originiile lui străvechi îi oferă caracterul de legendă fiind adus că ofrandă de romani pe teritoriul Burgundie de astăzi, zonă din Franța cu potențial viticol mare ce își pune amprenta în vinuri prin climatul mai rece și solul său calcaros.

Astăzi fiind unul dintre cele mai cultivate soiuri de struguri din lume în pofida faptului că e un soi foarte pretențios și reprezintă o adevărată provocare pentru oenologi pentru ai da formă desăvârșită în vin. Tocmai, caracterul unic și faptul că dezvoltă arome calde și catifelate cu un caracter puternic fac din Pinot Noir o idilă iubita din ce în ce mai mult de consumatori. Datorită faptului că poate dezvoltă când e tânăr arome de cireșe, prune și căpșuni îl face ideal pentru rose-uri și totodată maturitatea deplină îi oferă note complexe de stafide, fân, tutun, piele, ciuperci ce îl recomadă că fiind un roșu potrivit pentru carnea de miel, rată, fazan.

Cum poate fi sărbătorit mai potrivit decât prin degustarea acestuia fie că e rose, spumant sau roșu:

Chateau Cristi Pinot Noir

Un Pinot Noir cu arome de cireșe, cuișoare, fructe de pădure maturat 6 luni în butoaie de stejar.

MaxiMarc Castel Sofia Pinot Noir:

Un Pinot Noir care dezvoltă arome clare de cireșe și nuci având un gust catifelat și post gust de lungă durata.

Liliac Private Selection Pinot Noir:

Un vin ce are o aromă intensă de cireșe și prune ce dezvăluie note intense de lemn de stejar datorită măturării timp de opt luni în butoaie din stejar.

Moillard Pommard 2018:

Reprezentant al Burgundie note aromatice dau deja percepția unei mari complexități: zmeură, trandafir stins, lichior și cafea.

 Issa Pinot Noir Rose:

Un rose cu note intense de frăguțe și pepene roșu.

Jelna Pinot Noir Rose:

Un rose deschis la culoare cu arome de căpșuni și caise albe.

Liliac Rose:

Vin de culoarea somonului, cu arome de fructe de pădure combinate cu condimente exotice.

Acum că ai aflat mai multe despre acest soi de vin, îți recomandam una dintre etichetele de mai sus și te invităm sa celebrezi Ziua Pinot Noir alături de noi!

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top