Înregistrare / Autentificare

Istorie – Prosecco – Ponte Villoni

Având o istorie tumultoasă, precum bulele din pahar, Prosecco așa cum îl știm noi, a luat formă în istoria recentă, chiar dacă primele notări despre regiune și despre vinurile făcute acolo ne trimit în secolul XVI. Abia din a doua jumătate a secolului XX, producătorii fac demersuri pentru a pune pe harta lumii această regiune, ajungând să determine guvernul italian să declare “Glera” drept singurul soi de strugure din care se poate obţine.

Legislaţia clară stipulează că doar două regiuni din Italia pot folosi denumirea de Prosecco: Veneto şi Friuli Venezia GiuliaAmbele sunt situate în Nord-Estul Italiei, detaliu important, deoarece acolo se găsește climatul necesar soiului de strugure pentru ca acesta să dezvolte aciditatea şi aromele specifice. Fiind vinificate prin metoda Charmant, costul aferent producției este mai mic, iar aromele sunt păstrate proaspete mult timp, ceea ce le face mai plăcute la gust. În plus, acest vin se identifică prin două trepte de calitate, DOC – (domeniu de origine controlată) şi DOCG – (domeniu de origine controlată garantată), reprezentând cele mai greu de atins însemne oferite de guvernul Italian.

Propunerea noastră fiind un DOC Ponte Villoni Extra Dry din zona Veneto care surprinde prin prospețime, perlaj delicat și aromele de măr verde, cu ușoare note citrice și post-gust de pere, raportul calitate-preţ, făcându-l un best buy.

Mai mult de atât, recomandarea noastră pentru un cocktail cu Prosecco, este Hugo.

Dacă comanzi 6 sticle de Ponte Villoni Extra Dry DOC, primești cadou din partea noastră un sirop Rimenschmid de flori de soc. Click aici!

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top