Înregistrare / Autentificare

Bordeaux – Vinuri Franța

Se spune că luna Septembrie este luna vinului, fiindcă atunci începi să vezi recoltele pe care le-ai semănat în timpul anului. În această perioadă, strugurii de toate soiurile se culeg  pentru realizarea unui vin cât mai gustos, vinificat în casă după rețete moștenite.

Așadar, ți-am pregătit și ție o selecție de vinuri pe care ți le recomandăm cu căldură, acum la începutul toamnei.  

Cum în fiecare domeniu de activitate profesionalismul și performanța sunt răsplătite cu recunoaștere internațională așa și zona Bordeaux a fost și este văzută capitala vinului. Iar începând cu anul 2007 primește titlul oficial din partea celor de la UNESCO.

Bordeaux este o regiune din Sud-Vestul Franței traversată de râurile Garonne și Dordogne, care datorită irigației optime, proximității sale față de Atlantic și solului calcaros, oferă un climat excelent. Toate acestea determinând existența unui “terroir” unic. Cu o suprafață viticolă totală de peste 120.000 de hectare, aceasta este cea mai întinsă zonă viticolă din Franța. Aici sunt produse în medie peste 700 de milioane de sticle de vin Bordeaux, variind de la mari cantități de vinuri de masă, consumate zilnic, până la unele dintre cele mai scumpe și mai prestigioase vinuri din lume.

Aceste caracteristici au fost puse în valoare din cele mai vechi timpuri, drept urmare potențialul zonei a fost sesizat până și de Imperiul Roman. Cu toate acestea un punct important al istoriei regiunii reprezintă anul 1152 când, după căsătoria lui Henric Plantagenetul și Eleanor de Aquitania, provincia este anexată Angliei. Dominație exercitată timp de aproape 300 de ani, ceea ce a dus la o creștere a popularității a vinului în regat. Mai ales pentru că producătorii de vin din regiune erau încurajați să producă cât mai mult vin datorită scutirii plătirii taxelor.

Totuși, ce reprezintă un Bordeaux?

Orice consumator de vin informat poate răspunde la această întrebare. Roșii de Bordeaux au un corp mediu până la foarte corpolente, cu arome îndrăznețe de coacăze negre, prune și chiar arome pământoase, cum ar fi mirosul de sol umed. În funcție de calitate, vintage și din ce regiune provine vinul din Bordeaux, aromele de fructe variază de la fructe roșii la fructe negre coapte cu nuanțe mai dulci. Un procent covârșitor, de 87% dintre vinurile de Bordeaux sunt cupaje în diferite proporții din MerlotCabernet Sauvignon și Cabernet Franc cele 3 vițe avâdu-și originea în această regiune. Vinul de Bordeaux este produs de peste 8.500 de producători sau château si există 54 de denumiri de origine ale vinului de Bordeaux.

Așa că vă invităm să descoperiți zona Bordeaux prin câteva selecții Chateau:

1. Din zona Haut – Medoc Chateau – Lestage Simon 2014. Vinul are un buchet atrăgător, cu parfum de mure, afine, tufăriș și tutun care câștigă în intensitate prin aerare.

2.Din zona Saint-Emillion – Chateau Des Combes Grand Cru 2017 și Chateau Cantin Grand Cru 2016.

Cu nuanțe de cireș intens, gust elegant, armonios, compact, cu note de fructe și minerale, aciditate bună și gusturi post-echilibrate.

3. Din zona Heritiers des Marquis d’Evry – Chateau De Lamarque 2016.

Vin de culoare purpuriu închis, cu aroma proaspătă care este dezvăluită treptat, prezentând note de fructe de pădure roșii și negre (zmeură, mure, coacăze).

4. Din zona Margaux – Chateau La Fortune 2016.

Vinul are taninuri puternice, indicii de îmbătrânire a lemnului, precum și fructe negre.

5. Din zona Pomerol – Clos Beauregard 2014.

Vin de culoare roșu intens, cu reflexe violet, miros de fructe negre coapte și o notă lemnoasă.  

Acum că ai aflat mai multe despre vinurile din Bordeaux, te invităm să le descoperi aromele! Accesează link-urile sau pozele produselor si le poți comanda direct la tine acasă.

Comandă-ți luna aceasta vinuri franceze și bucură-te de experinețe ale gustului unice:

1. Lestage Simon Haut-Medoc 2014 0.75L

2. Vin Rosu Chateau Des Combes Grand Cru 2017 0.75L

3. Chateau Cantin Grand Cru 2016 0.75L

4. Vin Rosu Chateau De Lamarque 2016 0.75L

5. Vin Rosu Margaux Chateau La Fortune 2016 0.75L

6. Pomerol Clos Beauregard 0.75L

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top