Înregistrare / Autentificare

Rusia dorește schimbarea denumirii “Champagne“ în “vin spumant”. Legea nu se aplică și pe teritoriul rusesc.

Luna Iulie aduce schimbări majore în ceea ce privește denumirea unei băuturi selecte, consumată cu plăcere la petreceri sau în cadrul ocaziilor speciale.

Pur și simplu, aceasta reușește, doar printr-o singură înghițitură, să răsfețe toate simțurile comparativ cu alte sortimente de vinuri spumante.

Se spune că o champagne de calitate este cea în care bulele persistă și toate formează mici colonii cilindrice. Pierre Perignon, călugărul francez din centrul regiunii Champagne a descoperit, dintr-o simplă întâmplare, celebra băutură. După multe încercări, Perignon a găsit noi tehnici de producție a champagnei prin combinarea diferitelor soiuri de struguri.

Călugărul benedictin a apreciat frumusețea bulelor perlate și a acordat o atenție deosebită procesului de fermentație secundară.

Ei bine, această băutură versatilă este obligată de către conducerea Rusiei să își schimbe denumirea.

Potrivit lui Vladimir Putin, doar vinurile spumante, fabricate în Rusia se pot bucura în continuare de acest statut „Shampanskoye”. Ceilalți producători străini fiind nevoiți să își eticheteze sticlele de champagne sub denumirea de “vin spumant”.

În urma comunicării oficiale, diplomația franceză a reacționat la această decizie bruscă, ce a șocat rapid lumea. Julien Denormandie, Ministrul francez al Agriculturii contestă din răsputeri legea promulgată de Rusia. Acesta susține faptul că tocmai cuvântul “Champagne” provine din zona viticolă – Champagne, o regiune spectaculoasă din nord-estul Franței.

Mai mult, aceasta este populară pentru producerea vinului spumant. El susține că protejarea denumirii înseamnă de fapt, protejarea identității Franței și a imaginii sale la nivel mondial.

Pentru a nu pierde numărul vânzărilor, Moet Hennessy – producătorul francez, cunoscut pentru șampaniile Moet&ChandonDom Perignon și Veuve Clicquot a fost de acord cu noua lege.

Astfel, LVMH, cel mai mare grup de lux din lume a acceptat imediat să inscripționeze pe etichetele de champagne denumirea noua de “vin spumant”, oprind în același timp toate livrările.

Reacțiile nu întârzie să apară și din partea Organizației Profesionale „Comite Champagne” ce reprezintă interesele producătorilor de champagne.

Asociația îi încurajează pe toți reprezentanții europeni și francezi să se implice puternic în schimbarea legii din Rusia!

Denumirea de Champagne este protejată în peste 120 de țări, iar comitetul își propune să dezbată subiectul serios cu autoritățile rusești pentru a obține dreptul de a folosi „Champagne” în Rusia!

Momentan, toate exporturile spre Rusia sunt suspendate.

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top