Înregistrare / Autentificare

7 idei de vinuri pentru cadoul de Crăciun

Oricât de intensă ar fi bucuria dăruirii în această perioadă și oricât de specială ar fi persoana căruia vrei să îi dăruiești, uneori este greu să găsești un cadou cu adevărat pe placul ei. Mai ales dacă acea persoană este un iubitor de vin înrăit. Însă nu-ți pierde speranța atât de ușor, deoarece un vin deosebit a fost și mereu va fi un cadou simplu, dar elegant, care îl va încânta pe cel care îl primește.

Plus că atunci când oferi un vin, partea bună este că nici măcar nu trebuie să-l împachetezi. Doar îmbracă sticla cu o fundă roșie, și vezi cum se transformă într-un cadou elegant, cu stil, demn de încărcat pe rețelele de socializare, însoțit de un sincer ”Mulțumesc”. 🙂

Iar în cazul în care faci parte din acei oameni care ”nu sunt cu vinurile”, nu te îngrijora. Top Drinks ți-a pregătit o listă întreagă cu idei de vinuri exclusive. Acesta este destinat pentru toate buzunarele și cuprinde toate tipurile de vin pe care le cauți: de la roșu, alb și rosé până la spumante.

Conde José Cabernet Sauvignon 2019 –  35 lei

Conde José este un vin roșu rubiniu, provenit din Chile. Aromele delicate de fructe, combinate cu atingeri dulci de coacăze negre și cafea, vin completate de un final cu un gust puțin afumat, dar lung și plăcut. Taninii echilibrați sunt suficienți pentru a putea fi savurat în mâncare, dar vinul este la fel de surprinzător și când este băut sec, după 30 de minute de decantare.

Château De Montgueret – Rosé D’Anjou – 36 lei

Un rosé bun este primit oricând cu plăcere, nu doar în serile călduroase de vară. Cel care savurează un Rosé D’Anjou este surprins de culoarea roz strălucitoare cu reflexe rubinii. Pe lângă faptul că este un vin puternic și elegant, paleta gustativă este moale, proaspătă și echilibrată, cu un final încărcat de fructe roșii netede și plăcute.

Pineau De Pradière Blanc – 65 lei

Un rosé bun este primit oricând cu plăcere, nu doar în serile călduroase de vară. Cel care savurează un Rosé D’Anjou este surprins de culoarea roz strălucitoare cu reflexe rubinii. Pe lângă faptul că este un vin puternic și elegant, paleta gustativă este moale, proaspătă și echilibrată, cu un final încărcat de fructe roșii netede și plăcute.

Pineau De Pradière Blanc – 65 lei

Povestea Cramei Penfolds începe încă din 1844 și se întinde pe generații. Astăzi, Penfolds a devenit unul dintre cei mai apreciați producători de vinuri din Australia.

Penfolds Max’s Shiraz este un omagiu adus fostului vinificator șef, Max Schubert (1948-1975) – o adevărată legendă în istoria cramei. Căutarea constantă a excelenței de către Max a deschis calea pentru cei care i-au călcat pe urme, și a permis de asemenea creșterea statului cramei. Max’s Shiraz afișează ștampila Penfolds, inspirată de Max Schubert.

 Acest vin deosebit este de un roșu închis, fin și echilibrat cu tanini subtili, învelit de o aromă fructată și generoasă care îl face un cadou pe care nu ai cum să-l ratezi.

Margaux Château La Fortune 2018 – 186 lei

Un cupaj de Bordeaux de o calitate superioară, demn de menționat alături de marile vinuri din zonă. Acest vin corpolent și structurat, de o culoare purpurie, surprinde printr-un buchet complex de arome, printre care cele de coacăze roșii și cireșe negre. Soiurile de struguri din care este făcut vinul, Cabernet Sauvignon și Merlot, sunt cultivate pe soluri de pietriș care au conferit vinului o puternică margine minerală și un bun potențial de învechire. Alege Margaux Château La Fortune 2018 pentru o experiență cu adevărat plăcută, petrecută alături de ce dragi.

Moillard Pommard 2018 – 270 lei

Moillard este un nume mare în Burgundia. Acesta este precum o semnătură tradițională a vinurilor din zonă, cu o istorie de peste 100 de ani. Moillard desfășoară și astăzi o muncă meticuloasă de vinificare și de creștere a viței-de-vie pentru a aduce toate vinurile sale în plină înflorire, respectând în același timp tradiția burgundă.

Moillard Pommard este un vin roșu uimitor din recolta 2018. Finețea și eleganța rară se simt în fiecare înghițitură generoasă, cu tanini bogați pe final. Fiind structurat și puternic, Moillard Pommard are un bun potențial de învechire. Așa că îți recomandăm să-l dăruiești acum, dar să-l savurați la o aniversare specială în viitor. 

Diesel Farm Celebrating 55 – ClassicoClassico Magnum – 180 / 360 lei

Probabil nu trebuie să ți-l prezentăm pe Renzo Rosso, cel care se află de asemenea și în spatele Diesel Farm. Datorită pasiunii sale pentru mâncare și vinul bun, acesta s-a aventurat în agricultură și a fondat ferma Diesel în Marostica, Italia, care se întinde pe mai mult de 100 de hectare, la o altitudine de 300 de metri.

Celebrating 55 este un spumant cu adevărat satisfăcător, iar pe lângă sticla standard, ai la dispoziție și varianta Magnum. De o culoare aurie strălucitoare, spumantul are o efervescență fină și cremoasă, cu note de pere, orz prăjit, păpădie și grapefruit. Ce poate fi un cadou mai potrivit, ca un spumant versatil și intens, dar ambalat simplu și elegant?

Fie că vrei să-ți completezi întâlnirea cu o băutură bună sau cauți un cadou cu adevărat memorabil, vizitează magazinul online Top Drinks. La secția de ”exclusive” vei găsi vinuri, cognacuri și armagnacuri rare și excepționale, care să-ți satisfacă gusturile indiferent de eveniment.

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top