Înregistrare / Autentificare

Deliciile culinare de Paște sunt mai gustoase cu un vin potrivit

Pe când natura începe să se dezmorțească, iar temperaturile devin tot mai “prietenoase”, cu toți avem un motiv în plus să ne gândim cu bucurie și entuziasm la sărbătorile pascale. Fericire, familie, răsfăț culinar, dar și o atmosferă caldă sunt primele gânduri care ne vin în minte atunci când începem să plănuim totul pentru marele moment.

În prag de sărbătoare, preparatele tradiționale și ouăle roșii sunt adevăratele atracții care au parte chiar de sesiuni foto, dar și de o mulțime de complimente din partea celor dragi.

Dar ce ar fi masa de Paște fără vinurile potrivite care să satisfacă din plin toate simțurile? Știai că gustul mâncării poate fi influențat de sortimentul ales?

Te invităm să afli modul în care poți armoniza vinul cu felurile de mâncare pentru Paște!

Vinul roșu este excelent pentru friptura rumenită de miel

De obicei, carnea roșie sau preparatele grase sunt asezonate cu soiurile mai seci. La TopDrinks găsești o mulțime de vinuri începând de la Cabernet SauvignonFetească NeagrăMerlotPinot Noir care îndepărtează orice senzație neplăcută. 

Poți să optezi pentru un vin roșu Negru de Purcari, considerat regele vinurilor roșii, fiindcă este nobil, având o structură bogată și un buchet desăvârșit.

Pune în coșul de cumpărături 6 sticle și TopDrinks îți oferă gratuit un decantor rotativ cu suport de plută.

Gătește cu spor și drag, preparatele specifice Paștelui și degustă vinurile din Republica Moldova, menite să îți completeze perfect ritualul servirii!

Îndreaptă-te spre un vin roșu Rădăcini Cabernet SavignonGitana Autograf MerlotTimbrus Rară Neagră,  Penfolds Max’s Cabernet Sauvignon 2015 sau chiar și pentru cele premiate de la Tenuța Romana care nu îi dezamăgesc niciodată pe cei care aspiră la arome intense ce emană parfumuri fermecătoare.

Vinurile albe sunt perfecte pentru carnea albă

Probabil că unii dintre noi, stau departe de tot ce înseamnă produse mai greu de digerat și se îndreaptă spre gătirea unor meniuri bazate pe carne de pasăre sau pește. Ei bine, toate acestea vin la pachet și cu selectarea vinurilor potrivite. În acest caz, cele albe seci sau demiseci, remarcabile printr-o textură mătăsoasă, precum  soiul ChardonnayFetească RegalăSavignon Blanc sau Riesling sunt de departe o idee bună. De ce? Fiindcă reușesc să ofere o savoare aparte cărnii. Ce spui de un Liliac Fetească Regală cu arome delicioase de fructe verzi sau de un Sâmburești Chateau Valvis Chardonnay cu un miros floral primăvăratic?

De asemenea, îți recomandăm cu drag  Vinca Theresia Rhein Riesling, un vin liniștit, complex și elegant ce îmbină abundența aromelor încântătoare din boabele de struguri, atent îngrijite în butoaiele de stejar. 

Desertul își cere dreptul la un vin mai dulce decât el

Cine nu iubește deserturile? Cu toții dorim să ne îndulcim cu ceva la finalul mesei, dar avem grijă ca servirea să fie una “ca la carte”.

Momentul mult așteptat este tocmai degustarea prăjiturii preferate sau a cozonacului pufos, toate gătie cu multă dragoste, dar care devin și mai delicioase cu un pahar de vin alături. Mai presus de toate, aroma prăjiturii cu cea a vinului este bine să se completeze reciproc.

La Topdrinks ai parte de vinuri aromate dulci sau demidulci din soiul tămâioasăbusuioacă sau muscat. În general, vinul este recomandat să fie mai dulce decât desertul. Spre exemplu, vinul Demidulce La Capela, produs din struguri ecologici este aliatul perfect pentru că reușeste să răsfețe din plin papilele gustative, datorită gustului de pere, citrice coape și caprifoi.

Ei bine, să nu omitem deserturile cu ciocolată care se armonizează perfect cu vinurile roșii, iar vinul Roșu Dulce Scavi&Ray Ray Rosso Al Ciocolata este fără îndoială, cel mai potrivit. Acesta reprezintă o plăcere pentru oricine și mai mult este considerat a fi o licoare luxuriantă, ușor condimentată cu cacao și arome neobișnuite de ciocolată.

Ce spui de recomandările primite de la TopDrinks? Vino pe site-ul: www.topdrink.ro și descoperă toate sortimentele de vinuri pe care le poți aduce la masa de Paște!

Pregătește din timp lista de cumpărături cu cele necesare și adu magia unor sărbători de poveste la tine acasă.

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top