Înregistrare / Autentificare

World Gin Day

Ginul: O călătorie în timp

Primul lucru pe care trebuie să îl înțelegem despre gin este că acesta nu este doar o băutură, ci poate fi considerat drept o călătorie în timp. Povestea ginului începe în Olanda, în secolul al XVII-lea, unde a fost dezvoltat ca un remediu medicinal de către medicul Franciscus Sylvius. Din tratamentul afecțiunilor renale, ginul a devenit rapid o băutură apreciată în rândul soldaților, care i-au dat numele de „curaj olandez”.

În Anglia secolului al XVIII-lea, ginul a devenit din ce în ce mai popular într-o perioadă denumită „Gin Craze”. În ciuda problemelor de sănătate publică generate de consumul excesiv de gin, acesta a rămas o băutură de bază în cultura engleză. De-a lungul secolelor, ginul a evoluat și a devenit baza pentru numeroase cocktailuri clasice, cum ar fi martini și gin tonic.

Lumea mixologiei ginului

Ginul este cunoscut pentru versatilitatea sa în mixologie. În funcție de stilul de gin și de alte ingrediente folosite, îți poți crea o varietate de cocktailuri care să se potrivească cu orice ocazie.

Delectează-te cu arome delicioase și încearcă următoarele rețete pe care echipa TopDrinks ți le recomandă.

Gin Tonic Clasic

 => Se umple un pahar înalt cu cuburi de gheață, se adaugă ginul, se stoarce puțin lime sau lămâie, după care se completează cu apă tonică. Se amestecă ușor și se servește cu o felie de lime sau lămâie.

Dry Martini

  • 60 ml gin
  • 10 ml vermut uscat
  • Lămâie sau măsline pentru decor

=> Se răcește un pahar de martini. Într-un shaker se adaugă ginul și vermutul cu cuburi de gheață și se agită bine. Se strecoară amestecul în paharul de martini și se servește cu o coajă de lămâie sau măslină.

Zilele călduroase de vară sunt perfecte pentru a savura cocktail-uri răcoritoare și pline de arome. La TopDrinks găsești toate ingredientele necesare pentru a-ți crea propriul cocktail preferat în confortul casei tale. Transformă-ți bucătăria într-un bar personalizat și bucură-te de momente de relaxare și răsfăț cu cele mai delicioase băuturi.

Pune în coșul de cumpărături și profită de reducerile pe care ți le-am pregătit:

1. Nordes Gin 0.7L

2. Finsbury London Dry Gin

3. Gin Beefeater

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top