Înregistrare / Autentificare

World Scotch Day (27 iulie): Află Totul Despre Acest Sortiment De Whisky

Ziua Internațională a Scotch-ului

Data de 27 iulie este recunoscută la nivel internațional ca fiind Ziua Mondială a Scotch-ului (World Scotch Day). Originile acestei sărbători sunt încă necunoscute, însă unele surse afirmă că aceasta a fost celebrată pentru prima dată în anul 2014. Acest articol îți dezvălui toate secretele celui mai popular sortiment de whisky.

Continuă să citești pentru a afla:

  • Originea Whisky-ului Scotch
  • Diferența între Scotch și celelalte sortimente de Whisky
  • Care este cel mai bun Scotch
  • Cum să te bucuri de gustul autentic al unui pahar de Scotch

Originea Scotch Whisky

Scotch-ul este un sortiment de whisky specific Scoției. Primele informații despre această băutură alcoolică datează încă de la sfârșitul secolului 15, mai exact în jurul anului 1494. În acea perioadă, scoțienii foloseau malț maturat de grâne pentru a obține ceea ce ei numeau aqua vitae (în latină, apa vieții).

Scotch Whisky Association afirmă că denumirea acestei băuturi își are originile în limba galică. Uisge Beatha se traduce apa vieții, fiind o referință evidentă asupra longevității crescute a băutorilor de whisky.

Diferența Între Diferite Sortimente de Whisky

Cele mai populare sortimente de whisky din lume sunt Bourbon și Scotch. Hai să aflăm împreună care sunt principalele diferențe între cele două variante.

Bourbon

Bourbonul este un tip de whisky originar din Statele Unite ale Americii. Principalul ingredient folosit în fabricarea acestei băuturi este porumbul. Conform legislației care reglementează distilarea whisky-ului în America, volumul de alcool trebuie să se situeze între 40 și 80%.

În data de 4 mai 1964, acest sortiment a primit titlul de Produs distinctiv al Statelor Unite al Americii. Comercializarea acestuia este supusă unei legislații stricte.

Scotch

Comparativ cu sortimentul menționat anterior, Scotch-ul este produs din malț de grâne. Volumul de alcool aferent whisky-ului comercializat are valori cuprinse între 41 și 81%, similar cu Bourbonul.

Legislația în vigoare impune fabricarea pe teritoriul Scoției, precum și maturarea pentru cel puțin trei ani. Aceasta din urmă se realizează doar în butoaie din lemn de stejar.

Cel Mai Bun Scotch

Cu siguranță, aceasta este o decizie foarte grea, chiar și pentru aceia care posedă cunoștințe fine despre whisky. Gusturile diferă, iar odată cu acestea, favoritul fiecăruia. Noi ți-am pregătit o listă cu cele mai bune sortimente de Scotch. Sfatul nostru este să experimentezi și să alegi în consecință.

Cele mai bune sortimente de Scotch Whisky sunt:

Aberfeldy 

○       Timp de maturare: 21 ani

○       Cantitate: 70 cl

○       Alcool: 40%

○       Arome: vanilie și fum

The Balvenie Portwood

○       Timp de maturare: 21 ani

○       Cantitate: 70 cl

○       Alcool: 47.6%

○       Arome: fructe roșii, stafide și miere polifloră

Johnnie Walker Blue Label

○        Timp de maturare: nespecificat

○       Cantitate: 70 cl

○       Alcool: 40%

○       Arome: cireșe, portocale și miere

Rămâne la latitudinea ta să decizi care este whisky-ul potrivit pentru tine. Îți recomandăm să arunci o privire peste secțiunea Scotch Whisky a site-ului nostru.

Cum să te bucuri de pahar de Scotch autentic

Ce mod este mai bun de a sărbători ziua de 27 iulie, decât să te bucuri de un pahar de Scotch autentic? Dacă te-ai decis deja asupra unui sortiment de whisky, noi te ajutăm să alegi metoda perfectă de îl servi.

Sec

Această metodă este recomandată pentru cei care doresc să simtă din plin tăria whisky-ului. Ține cont de faptul că volumul de alcool poate ajunge până la 81%.

Cu gheață

Dacă ți se pare că Scotch-ul pe care l-ai ales are o concentrație prea mare de alcool, atunci poate e timpul să adaugi două cuburi de gheață.

Cocktail

Există o mulțime de cocktailuri care au ca ingredient principal Scotch Whisky. De exemplu, poți alege între Boulevardier, Penicillin, Rob Roy sau Manhattan.

Acum că știi totul despre acest sortiment de whisky, te invităm să alegi o sticlă și să celebrezi Ziua Internațională a Scotch-ului alături de noi!

În săptămâna 27.07 – 01.08 2020 te așteaptă reduceri de -5% la tot sortimentul de Scotch si Scotch Afumat.

Leave a Comment

Cele mai populare Articole

X
Scroll to Top